Днес валежите ще са главно в Южна и Източна България. Следобяд и вечерта в югоизточните райони и по Черноморието ще има локални интензивни явления. В тези области е в сила и жълт код за локални интензивни валежи, гръмотевици и условия за градушки.

Ще духа слаб, в Дунавската равнина, до умерен северозападен вятър. Дневните температури в цялата страна ще се понижат и максималните ще бъдат предимно между 26° и 31°.

По Черноморието облачността ще е значителна, следобяд купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни, на отделни места интензивни, валежи от дъжд с гръмотевични бури.

Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 26°-28°. Температурата на морската вода е около 26°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

В планините в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевични бури, в отделни райони - значителни по количество. Над планините в Източна България ще е предимно слънчево. Ще духа умерен, предимно запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 23°, на 2000 м - около 16°.

В близките дни температурите слабо ще се повишат. Ще бъде предимно слънчево, с превалявания в петък в Източна България, а в събота и неделя - главно в западната половина от страната. Ново захлаждане се очаква в понеделник.