"Ботев" (Пловдив) би "Левски" с 3:1 в мач от 5-ия кръг на Първа лига, игран в "Коматево". След победата в миналия рунд "сините" отново се върнаха към пораженията и вече имат четири от началото на сезона.

Старши треньорът им Живко Миланов обяви пред "Диема Спорт", че подава оставка.

Двубоят ще се запомни с намеси на ВАР, червен картон, две дузпи и много нерви - типично за мач между двата отбора.

Съперниците размениха голови ситуации още в началните минути - по една 100-процентова.

В 12-ата Бароан реализира за домакините с добавка след намеса на Николай Михайлов, но попадението бе отменено заради засада с намеса на ВАР.

В следващите минути играта бе равностойна, завърналият се на терена Тодор Неделев пробва Михайлов, а "сините" също атакуваха.

В края на полувремето Па Коната се измъкна от защитата на гостите и Патрик-Габриел Галчев го задържа за фланелката. Решението на съдията Ивайло Стоянов бе за дузпа и червен картон на Галчев. Реферът разгледа и ВАР - не промени отсъждането си.

Така в добавеното време на първата част Тодор Неделев заби от дузпа - 1:0. Клуб Z се свърза с български съдии - бивши и настоящи, които обясниха решението на Стоянов, като според тях то е правилно.

Според новите правила вече се гледа кога завършва дадено нарушение, а не кога започва. Галчев държеше Коната за фланелката и в пеналта. А защо за едно и също нещо се присъждат две тежки наказания - дузпа и червен картон? Не трябва ли картонът да е жълт, както мислят мнозина?

11-метров удар и изгонване се прилага в случаите, в които има задържане, а с него се предотвратява голова възможност. Картонът би бил жълт при нарушение с пряко единоборство например.

След почивката "Левски" натисна, макар и с човек по-малко, и Мартин Петков принуди Георги Аргилашки да избива. Постепенно "Ботев" си върна контрола и подложи Михайлов на обстрел - стражът изби два тежки шута.

В 65-ата Симеон Славчев направи това, което играчите в жълто-черно не съумяваха - да вкара, но в собствената си врата, 2:0. След още 10 минути резултатът стана 3:0, Бароан най-после се разписа. А Стоянов подмина наистина 100-процентова дузпа за "канарчетата" - за нарушение срещу Димитър Тонев.

Упорството на "Левски" (чест прави на тима, че не се даваше) все пак даде резултат в 80-ата, когато Здравко Димитров изработи дузпа и Радослав Цонев я реализира. В самия край "сините" можеха да вкарат още веднъж.

По-рано днес "Царско село" взе първа победа този сезон - 1:0 срещу "Арда" у дома.

Живко Миланов подаде оставка

"Трябва да си поемем вината, както и аз. На момчетата им е нужна мотивация. Бих си поел отговорността. Подавам оставка, а утре ръководството ще реши. Опитах се да помогна, но момчетата вече сами трябва да излязат от тази дупка. 

Казах на футболистите, че вината, която трябва ще я поема, но те остават в тази съблекалня. Утре ще се прецени какво ще се случи. Ръководството на "Левски" ще вземе решението."

Това бяха част от думите на Живко Миланов след срещата. 

След загубата от "Арда" на 8 август треньорът загатна, че е готов да си тръгне, но на следващия ден Наско Сираков излезе с позиция и го защити. Малко преди това и футболистите написаха декларация и го подкрепиха - тогава заради медийни писания.

В последните дни се говори, че Станимир Стоилов се заръща на "Герена". Слуховете се подсилиха отново след среща на фенската фракция "Ултрас Левски" с легендата. Тя заяви, че Мъри поставил само едно условие - футболистите редовно да получават заплатите си.

Твърди се, че завръщането на Стоилов е свързано с новия спонсорски договор с "Палмс бет", който може да стабилизира положението в клуба. Компанията е готова да налива по 4 милиона лева годишно, а също така да поеме маркетинга и продажбата на фенски артикули.

Споразумението трябва да е готово до края на месеца, когато е Общото събрание.