Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Главният прокурор Иван Гешев заяви пред правната комисия, че ще си наеме частна фирма да го охранява ако му бъде свалена охраната. Така той коментира идеите на "Има такъв народ" за законови промени, с които неговата държавна охрана да бъде свалена.

"Държавата ми плаща сериозна заплата, ще си наема частна фирма", заяви Гешев.

И допълни, че ще бъде единствения главен прокурор в ЕС без охрана. Гешев каза още, че има данни, че той има нужда от такава охрана и затова тя му е назначена.

Главният прокурор призова депутатите да попитат вътрешния министър Бойко Рашков за това защо се налага да бъде охраняван. И поясни, че информацията за това е класифицирана и е в службите.

Гешев заяви, че уважава парламента и е положил усилия да се яви пред правната комисия. Помоли обаче при такива случаи да му бъде даден толеранс.

"Уважавам народното събрание, положих всякакви усилия да се явя своевременно. Ако бъда поканен ще се явя, но да ми бъде даден толеранс, който физически да ми позволи да се явя. Трудно е да се намираш извън София, в днешния ден трябваше да се намирам в командировка в чужбина. Отдавам това на важния проблем, който ще обсъдим", каза Гешев.

Формално той бе поканен по темата за полицейското насилие, но изслушването засегна и други теми.

За пореден път Гешев заяви,че прокуратурата не е централизарана, а е единна.

"Ако решите аз да отговарям за конкретни досъдебни производства трябва да актуализрате закона за съдебната власт и конституцията. Тогава ще мога да имам правото, каквото в момента, нямам, да проверявам, да давам указания", каза Гешев.

Той определи случилото се полицейско насилие по време на протестите от миналата година като недопустимо.

"Дипломата си е в мене. В учебното заведение няма копие от дипломата. Интересно как се търси във ВСС диплома. Някой ако ме попита мога да дойда да му покажа дипломата си".

Така Гешев коментира проверката, извършена от министри по искане на депутати за това какво точно образование е завършил и дали е изкарал юридически стаж.

Главният прокурор не отговори конкретно на въпрос дали са били подслушвани протестиращи със СРС. Отново изтъкна, че той не наблюдава досъдебни производства.

"Фалшива новина е, че прокуратурата подслушва. Тя е заявител, всичко става с разрешение на съдия", каза Гешев.

Подобни бяха отговорите му и на конкретни въпроси, свързани с полицейското насилие.

Атанас Славов ("Демокртична България") припомни на Гешев, че лично той е оповестявал данни по конкретни дела и му предложи да поиска разрешение от наблюдаващия прокурор да оповести повече данни и по тези дела. Гешев отново отговори, че не може да въздейства върху прокурорите.

Коментари

Само за протокола

Хаджигенов е идиот. Лично яйчния адвокат е принудил прокуратурата да прекрати разследванията като е посъветвал битите да не дават показания. Прокуратурата няма как да внесе обвинителен акт без показания от потърпевшите. Но кретенът сега пита Гешев защо прикриват случая. И няма кой да им прибере верисиите на паважната шайка.

Как Иван Гешев смачка умнокрасавците и ги навря в ъгъла

Христо Иванов надуваше такава йерихонска тръба, че събуждаше и умрелите от гробищата. Вчера обаче когато трябваше да се изправи за първи път очи в очи с Иван Гешев се изплаши до смърт и се скри като мишка. Иначе има глас херувимски: като писне, сто зурни заглушава. Явно са верни слуховете, че "Да България" ще му бият шута в дебелия задник. Всеки депутат на ДеБъ е подготвен и на сън да го бутнеш с въпросите и то поне от година, но видяхме пълна парализа и доминация на Гешев. И да пищите, и да не пищите фактът е, че получихте нов четвъртит отзад. Наздраве!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.