Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Ситуацията в Афганистан определено не е безопасна и няма да бъде такава известно време. Затова ЕС не може да принуждава хората да се връщат там.

Това заяви еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон. Тя участва в извънредната видеоконференция на вътрешните министри от страните членки на ЕС.

Непосредствен приоритет на ЕС е евакуацията на неговите граждани и персонал, както и на работещите за него и държавите членки жители на страната. Работата в тази насока се извършва при извънредно трудни обстоятелства. Йохансон благодари специално на страните от ЕС за това, че издават визи на своите афганистански служители и техните семейства.

Комисията е готова да координира всички действия, необходими за намирането на нов дом за тези хора.

Нестабилността в Афганистан ще доведе до увеличен миграционен натиск и ЕС е готов за всички възможни сценарии, увери Йохансон.

„Не трябва да чакаме хората да пристигнат на външните ни граници. Това не е решение. Трябва да предотвратим идването на хората в ЕС чрез несигурни, нередовни и неконтролирани пътища, управлявани от трафиканти“, каза еврокомисарят.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.