Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Започнала е евакуацията на дипломатите от посолството на САЩ в Кабул, съобщиха днес два официални източника, цитирани от Ройтерс.

"В момента, докато говорим, има една малка група, която заминава. По-голямата част от персонала е в готовност да замине . . . Посолството продължава да функционира", каза един от източниците, пожелал анонимност.

Очакваше се евакуацията на повечето дипломати на САЩ да започне днес, тъй като талибаните продължават да напредват и до дни ще бъдат пред вратите на Кабул. 

Президентът Джо Байдън е разпоредил изпращането 5000 войници в Афганистан, за да помогнат за безопасното изтегляне на дипломатическия персонал на САЩ оттам, предаде Ройтерс.

Според съобщението на Белия дом той е заповядал на въоръжените сили и разузнаването на САЩ да бъдат бдителни за евентуални "бъдещи терористични заплахи от Афганистан".

Понастоящем талибански бунтовници провеждат успешна офанзива и завладяват все повече провинциални столици в страната. Вчера те превзеха град

Мазар и Шариф, който беше последния бастион на правителствените сили в северната част на Афганистан. После бе съобщено, че са влезли без бой в столицата на провинция Лагман.

Източник от Пентагона, пожелал анонимност, каза, че четири от петте хиляди войници, споменати от Байдън, вече са определени за мисията, а към тях ще се добавят още 1000 от 82-а въздушнодесантна дивизия.

Президентът е казал още, че американските представители на преговорите в Доха са предупредили, че всяко действие на талибански бойци, което подлага на риск американски войници, ще срещне "незабавен и силен" военен отговор. По думите на Байдън запазването на военното присъствие на

САЩ е без значение, ако афганистанските въоръжени сили "не могат да опазят собствената си страна".

Коментари

....

Изплатил? Много скъпи дарове прави Байдън.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.