Шест къщи и още толкова селскостопански постройки изгоряха във велинградското село Кръстава при пожар, разразил се късно на 13 август, заяви за Нова тв говорителят на ОД МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов. Умрели са домашни животни и има други поражения.

Първоначално огънят е пламнал от плевня със сено. Най-вероятната причина за това е късо съединение.

Първият сигнал за пламъците е получен около 21 часа. Към отдалеченото в планината село веднага са потеглили противопожарни екипи от няколко служби. В гасенето са участвали 15 пожарникари. Помощ са оказали и служители на горското стопанство в района.

Около полунощ огънят е овладян,  но все още има тлеещи останки. Пострадали хора няма. Материалните щети обаче са значителни - засегнати са жилищни къщи, селскостопански постройки и инвентар. Подробен оглед предстои да бъде направен по-късно днес, когато ще се търси и причината за пожара.

Жители на Кръстава в социалните мрежи отчаяно отправяха призиви за помощ през нощта, докато пламъците поглъщаха част от селото. Хората в селото посочват, че в района няма вода, което допълнително възпрепятства борбата с огнената стихия.