Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Правителството на САЩ съобщи, че ще преразгледа документи, свързани с нападенията от 11 септември 2001 г., предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Семействата на жертвите поискаха от президента Джо Байдън да не участва в тазгодишните възпоменателни церемонии, ако не разсекрети документите, които според тях ще покажат, че нападенията са били извършени с подкрепата на саудитски лидери.

"Моето правителство е поело ангажимент да осигури максимална степен на прозрачност съгласно закона", каза в комюнике Байдън. Той добави, че приветства решението на Министерството на правосъдието да разгледа отново документите.

Роднини на жертвите на атентатите с отвлечени самолети в Ню Йорк и Вашингтон, отнели живота на близо 3000 души, отправиха в петък призив в писмо до Байдън.

"Двайсет години по-късно просто няма причина... тази информация да се държи в тайна. Но ако президентът Байдън отстъпи от ангажимента си и застане на страната на саудитското правителство, ще бъдем принудени открито да се противопоставим на всякакво участие на неговото правителство в каквито и да е възпоменателни церемонии за 11 септември", се казва в писмото, подписано от около 1700 души, пряко засегнати от атентатите.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.