Дипломата, показана от Пламен Николов

Странно несъответствие, което може да се дължи на техническа грешка или на умишлени действия, откри журналистът Григор Лилов в дипломата, която кандидатът за премиер от “Има такъв народ” Пламен Николов показа пред журналисти в парламента. 

Григор Лилов съобщи във фейсбук, че е сравнил номера на дипломата и номера на протокола от комисията, която е присъдила на Николов образователната и научна степен “доктор”. Те се виждат върху документа, който номинираният за министър-председател показа в Народното събрание пред журналисти. 

Буквена грешка в регистъра на ВАК или?

Срещу показания номер на диплома 29412 и протокол 13 от 18.10.2004 г. в регистъра на Висшата атестационна комисия, достъпен в интернет, фигурира човек на име Пламен Николов Николов, а не Пламен Николаев Николов, както се казва всъщност кандидатът за министър-председател. 

Съмнение у Григор Лилов буди номерът на научната комисия - 12, посочен в дипломата, показана от депутата от ИТН, която е специализирано научно жури в областта не на философията и политологията, а в животновъдството и ветеринарната медицина. 

Диплома и протокол без номер...

Журналистът показва, че в регистъра на Висшата атестационна комисия срещу имената на политика от ИТН Пламен Николаев Николов има данни, че е защитил образователната и научна степен доктор, но няма номер на диплома и протокол.

Същевременно при търсене на номера на дипломата и протокола, изписани върху показания от Пламен Николаев Николов документ, се отварят други данни - за човек на име Пламен Николов Николов, с несъответствие в презимето.

Не става ясно дали има техническа грешка и двата записа в системата са на един и същ човек, или причината е друга.