"Лудогорец" вероятно съжалява, че не победи "Олимпиакос" още в Атина в първия двубой от третия предварителен кръг на Шампионската лига - 1:1. Има много за какво да се съжалява.

Реваншът е идната седмица в Разград. 

Кирил Десподов вкара от пряк свободен удар в 50-ата минута. Бившият футболист на ЦСКА-София и "Каляри" се възползва от пролука в стената и неубедителна намеса на младия гръцки вратар Цолакис.

Камара изравни при разбъркване в 87-ата.

Във втората минута на добавеното време Кирил Десподов бе изведен сам срещу стража, преодоля го, но извън наказателното поле не успя да уцели празната врата.

Дотук "Лудогорец" си осигури участие в групите на новия турнир Лига на конференциите. Ако елиминира "Олимпиакос", българският първенец ще влезе в основната фаза на Лига Европа - минимум.

А в плейофа за мечтаните групи на Шампионската лига (и над 30 милиона лева приход от УЕФА) съперник ще е "Малмьо" (Швеция) или "Рейнджърс" (Шотландия). По-рано днес скандинавският тим спечели с 2:1 първия двубой, предстои вълнуващ реванш на "Айброкс". 

"Лудогорец" изнесе добър мач на терена, на който "Олимпиакос" не бе допускал гол от 2017 г. насам в елиминациите на Шампионската лига. Тимът е хегемон в родината си и традиционен участник в групите на най-комерсиалната надпревара.

Но тази вечер се видя, че не е непреодолим. В състава му личат големи имена, начело с това на капитана Матийо Валбуена, бивш френски национал.

Преди почивката почти нямаше чисти голови възможности, играта бе равностойна. "Олимпиакос" повече владееше топката, но атаките му рядко носеха издненада, отборът разчиташе най-вече на статични положения.

В няколко ситуации "Лудогорец" бе спрян от "тънки" засади.

Ахмед Хасан се озова на опасна ситуация пред вратата на гостите, но прояви прекалено голямо самочувствие и топката му бе избита.

Най-добрата възможност обаче изтърва "Лудогорец" - Пиерос Сотириу бе изведен сам срещу Цолакис, но не съумя да го преодолее.

Втората част започна с гола на Десподов. В следващите минути "зелените" действаха по-уверено срещу видимо слисания опонент. Той обаче бързо се пробуди и натисна.

Минути след 0:1 Ахмед Хасан получи отличен пас от Валбуена, ала Кахлина прояви завиден рефлекс и изби.

До края на срещата бе така - "Олимпиакос" все пак показа, че е класен тим и че може би е подценил "Лудогорец". Българският първенец обаче не се възползва от огромните зейнали пространства. Бърнард Текпетей отправи шут, избит от Цолакис.

В последните минути Антон Недялков сбърка и "Олимпиакос" се възползва - 1:1. Домакините тръгнаха да гонят пълен обрат. И Десподов пропусна да ги накаже отново. 

Реваншът предвещава голяма интрига.