Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

От Газовата и петролна асоциация днес прогнозираха цени на бензина и дизела над 3,20 лв. в рамките на следващите 2 години. В момента, въпреки поскъпването от последните седмици, средната цена на най-масовия бензин А95 е 2,25 лв. Толкова струва и литър дизел.

Диаграма - бТВ

 

До драстичното поскъпване на горивата щяло да се стигне заради планове на Брюксел за увеличаване на акцизите, както и заради други екологични изисквания, съобщи бТВ.

„До нас достигна информация, че акцизният комитет на ЕК обсъжда едно увеличение на акциза следващите 2 години, като те са от сегашните цени да бъдат повишени с около 1 лев. Тоест, след 2 години при настоящата стойност на петрола цената не бензина ще е около 3,20 лв., а на дизела 3,40 лв.

Освен това има и други задължения, които са наложени от ЕК. От началото на следващата година ще започне смесване с нов биокомпонент, който е 2-3 пъти по-скъп от настоящия и това, разбира се, че ще се отрази на цените на горивата“, казва пред телевизията Светослав Бенчев от Газовата и петролна асоциация.

Коментари

Може, може, дъще...

На 6 ноември 2020 сорта "Брент" беше $37 за барел. Днес вече цената е $77 или увеличение с 200%. Причиината се нарича "Джо Байдън" и неговата дементно-либерална политика. Не че ЕС и местната хунта не са виновни, но все пак те са маргиналните причини за дървените цени.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.