"Явно тези хора, на които спряхме милионите, използват всяка пролука през партиите. Явно и през "Има такъв народ" са намерили пролука, за да не позволят по-дълго спиране на тези средства."

Това заяви днес пред бТВ служебният министър на икономиката Кирил Петков. Думите му идват в отговор на тежките атаки, които през миналата седмица от партията на Станислав Трифонов предприеха именно по отношение на Петков и на финансовия министър Асен Василев - след като и двамата бяха поканени да участват в първия проектокабинет на ИТН и след като и двамата отказаха.

Интересното беше, че атаката от ИТН дойде след такава от... ДПС. Отново по Петков и Василев. На другия ден пък тя бе продължена от... ГЕРБ.

Според Петков, ощетените от спрените схеми "Автомагистрали", ДКК и "Монтажи", ББР и другите разкрити начини за източване на бюджета, опитват да пробият добрите публични образи, които той и Василев имат. 

"За мен беше учудващо първия ми ден в парламента да получа едновременна атака от три партии - ГЕРБ, ДПС и "Има такъв народ". От ГЕРБ и ДПС го очаквах, защото ние спряхме средства на много хора, свързани с тези партии", сподели Петков. 

"Това, което обаче ме изненада, е атаката от "Има такъв народ" - ужким  хора на промяната, ужким хора на протеста, а от тях дойде силна атака".

И припомни - единствените, които "не ни стреляха от хълбока, са "Демократична България" и ИБГНИ."

Кирил Петков заяви, че се гордее със свършеното от служебното правителство, защото то показало какво да очакват хората от политиците. 

"Аз съм министър на България, на никой друг. Никой не може да ми вдигне телефона и да каже: това или онова направи!", за пореден път обясни той. 

Накрая предупреди: ще следи изкъсо действията на новото правителство, ако такова бъде съставено, "за да съм сигурен, че събиралите милиони през обществени поръчки, няма да намерят обратно път."