Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) утвърди нова цена на природния газ - 57,60 лв. за мегаватчас (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС). Увеличението е 15% спрямо предишния месец Увеличението на природния газ спрямо месец юли е с близо 8 лв. за мегаватчас (MWh), съобщи БНР.

Енергийният регулатор е утвърдил новата, по-висока цена след подробен анализ на представените от "Булгаргаз" актуални данни и документи и след направени изчисления съгласно ценовия модел.

В утвърдената цена на природния газ от 1 август от 57,60 ст. за мегаватчас са включени компонентна цена на природния газ на входа на газопреносните мрежи, обществена доставка, както и разходите на "Булгаргаз" за съхранение на количества в подземното газово хранилище Чирен.

На тази цена общественият доставчик ще продава природния газ на крайните снабдители и на лицата, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия.

Утвърдената днес цена е рекордно висока за последните 7 години.

Само в рамките на последната година цената на природния газ се е увеличила с над 150%. За сравнение, през септември 2020 година, синьото гориво е струвало 22 лв. и 46 ст. за MWh.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.