Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Коронавирусът плъзва с нова сила в Азия.

Япония въведе днес извънредно положение в още четири района извън столицата Токио, след като премиерът Йошихиде Суга обяви, че коронавирусът и по-специално Делта вариантът му, се разпространяват с "безпрецедентна скорост", предават световните медии.

В същото време Китай преживява най-големия взрив на заразата след началото на пандемията в Ухан.

В Япония властите наложиха ограничения в околностите на столицата Токио и в град Осака. Властите призоваха гражданите да гледат Олимпийските игри по телевизията, а Суга предупреди, че ако увеличението на случаите продължи със сегашното темпо, здравната система ще се окаже под силен натиск.

Китайските власти забраниха полетите от и до гр. Нанкин, център на новото огнище на инфекцията. Тя обхвана пет провинции и столицата Пекин.

В Япония новите случаи прехвърлиха прага от 10 000 на ден вчера. Днес на игрите бяха обявени 27 новозаразени, с които общият им брой на Олимпиадата досега става 200, предаде Би Би Си. 

Нанкин съобщи едва за 184 болни, откакто този месец на международното летище бяха открити деветима служители с позитивни тестове, съобщава БТА.

В географски план това огнище е най-значителното в Китай през последните месеци. С него са свързани най-малко 206 заразявания с варианта Делта из цялата страна.

Стотици хиляди души са поставени в изолация в провинция Цзянсу, чиято столица е Нанкин; градът подложи на две тествания своите 9,2 милиона жители.

Вчера 41 000 души бяха поставени под карантина в предградие на Пекин, след като там бяха открити двама болни.

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.