Докато сутрешните изяви на представителите на "Има такъв народ" оставиха преговорите за правителство с "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме" "на трупчета", от левицата обявиха, че... ще продължат своите разговори за подкрепа за съставяне на кабинет.

По обяд лидерката на БСП Корнелия Нинова даде брифинг в парламента, на който обяви, че от партията продължават със срещите си с ИТН по обявените приоритети - пет на брой. Както бе заявено и на пленума на левицата миналата неделя - тя ще се произнесе с нов пленум по състава на проектоправителството - пазено в дълбока тайна от хората на Станислав Трифонов, след като то бъде обявено.

"Искаме тези преговори да приключат със споразумение. Ще се произнесем окончателно, когато огласят състава на Министерския съвет. Какво се случва между другите потенциални партньори, не е наша работа. Нека се разберат помежду си. Нека да седнат и да разговарят", посочи Нинова.

По думите ѝ на срещите до момента срещнала подготвени хора, диалогични. А целта на левицата е да бъде съставено правителство и щяла да работи за това. Или поне така Нинова отговори на въпроса готова ли е БСП за нови избори.

Нинова обяви още как с ИТН било постигнато съгласие по осем приоритета в сектор "Икономика".