"Лудогорец" е в третия предварителен кръг на Шампионската лига, където ще срещне постоянния участник в групите на турнира "Олимпиакос" (Атина).

"Орлите" преодоляха първенеца на Словения "Мура" с 3:1 в Разград (0:0 в първия двубой), като успехът им дойде в последните минути. Той гарантира сигурно участие в основната фаза на Лигата на конференциите, каквото и да се случи оттук нататък.

Пиерос Сотириу откри в 4-ата минута и изглеждаше, че "Лудогорец" няма да има проблеми. Домакините обаче не решиха двубоя и едва не стигнаха до продължения.

Хорват изравни в 64-ата. Осем минути преди края Елвис Ману направи 2:1 сред грешка в защитата на гостите. В добавеното време се разписа и Каули Оливейра - 3:1.

"Мура" даде битка, а в края натежа и това, че словенците поотпаднаха физически. Пропукаха се и в отбрана.

Чест прави на "Мура", че не рухна след лошото начало. Необяснимо е, че "Лудогорец" не продължи да натиска и да търси второ попадение, макар че имаше добри атаки. В 35-ата минута Текпетей потърси съприкосновение с вратаря и получи жълт картон за симулация.

Малко преди това Клепач имаше прекрасна възможност в чиста позиция пред вратата на "зелените", но не я уцели.

След почивката темпото спадна, а от това се възползва "Мура", който погледна по-уверено към вратаря Кахлина. Гостите пропуснаха още една чиста ситуация - стражът се намеси.  Пред вратата на "Лудогорец" ставаше все по-напрегнато и гол падна - Томи Хорват изравни в 64-ата.

В следващите минути и двата отбора се атакуваха - те бяха най-интересните в двубоя.

"Лудогорец" натисна. Елвис Ману стреля пред опразнената врата след продължителна акция, но защитник изби на голлинията. Голът падна малко след това - изработи го Каули, който открадна топката пред вратата на съперника и Ману този път нямаше как да сгреши.

Малко след това дойде и развръзката - Каули увенча добрата си игра с хубаво попадение.

През следващата седмица "Лудогорец" гостува на "Олимпиакос", а реваншът е в Разград на 10 август. Гръцкият тим за втори път победи "Нефтчи" (Баку) с 1:0.