Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Един от най-емблематичните и дълголетни телевизионни формати у нас и по света – играта "Стани богат", ще стане част от програмата на bTV още тази година, съобщиха днес от медийната група.

За последно "Стани богат" се излъчваше в ефира на БНТ, но с встъпването в длъжност на Емил Кошлуков като генерален директор, той предприе курс към намаляване на разходите, в т.ч. за външни продукции. Предаването бе заменено с друг еквивалент - "По-бързият печели" с водещ певецът Орлин Горанов.

В bTV водещ на "Стани богат" отново ще бъде актьорът Михаил Билалов.

"Стани богат" е първият международен формат, реализиран в България, и е версия на британския оригинал Who Wants To Be A Millionaire. Той стартира на 12 май 2001 г. и бързо се налага като един от най-обичаните в българския ефир. С юбилейната си поява в ефир (20 години) „Стани богат“ ще предложи на зрителите на bTV и обогатено съдържание. Освен класическата игра и голямата награда от 100 000 лв., в регламента ще има и нови елементи - но какви, от медията не посочват. Освен в ефира  предаването ще бъде достъпно и на онлайн платформите на медийната група.

Малцина знаят, че форматът, създаден от Дейвид Бригс, Майк Уайтхил и Стивън Найт първо е реализиран като радио игра, споделят от bTV любопитни факти за играта. Телевизионната версия на шоуто е изключително популярна, защото изпитва интелектуалните качества на участниците си като същевременно запознава аудиторията с интересни факти. Нагледно това бе показано от режисьора Дани Бойл във филма му “Беднякът милионер”(2008), спечелил 8 награди “Оскар”. В него на стола на богатството сяда сиракът Джамал Малик от Мумбай, който успява да отговори на всички въпроси. Те според правилата на играта се усложняват с всяко следващо ниво дотолкова, че всеки победител в “Стани богат” става национално известен заради знанията си.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.