Преди две години организаторите на Олимпийските игри в Токио започнаха кампания за събиране на стари мобилни телефони и таблети, от които да бъдат извлечени ценните метали и от тях да отлеят златните, сребърните и бронзовите медали за спортистите.

Всички японски граждани бяха поканeни да дарят своето старо мобилно устройство в най-близкото кметство или в магазин на мобилния оператор ДОКОМО.

В кампанията обаче се включиха и няколко българи. През март 2019 г. тогавашният български първи дипломат Екатерина Захариева отива на работно посещение в Япония и в програмата й има среща с губернаторката на Токио Юрико Койке. Тя отговаря и за кампанията за събиране на стари мобилни устройства за медали и предлага и на българската делегация да се включи в нея. Така Захариева, придружаващите я дипломати и служителите на българското посолство в Токио дариха по няколко стари мобилни телефона, част от които са отишли и за сребърния медал, който получи Антоанета Костадинова. 

От събраните от дисциплинарините японци милиони стари мобилни телефони и таблети бяха извлечени 32 кг злато, 3500 кг сребро и 2200 кг бронз и нужните метали за изработването на близо 5000 отличия бяха налице още в края на 2019 година.