Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Преди две години организаторите на Олимпийските игри в Токио започнаха кампания за събиране на стари мобилни телефони и таблети, от които да бъдат извлечени ценните метали и от тях да отлеят златните, сребърните и бронзовите медали за спортистите.

Всички японски граждани бяха поканeни да дарят своето старо мобилно устройство в най-близкото кметство или в магазин на мобилния оператор ДОКОМО.

В кампанията обаче се включиха и няколко българи. През март 2019 г. тогавашният български първи дипломат Екатерина Захариева отива на работно посещение в Япония и в програмата й има среща с губернаторката на Токио Юрико Койке. Тя отговаря и за кампанията за събиране на стари мобилни устройства за медали и предлага и на българската делегация да се включи в нея. Така Захариева, придружаващите я дипломати и служителите на българското посолство в Токио дариха по няколко стари мобилни телефона, част от които са отишли и за сребърния медал, който получи Антоанета Костадинова. 

От събраните от дисциплинарините японци милиони стари мобилни телефони и таблети бяха извлечени 32 кг злато, 3500 кг сребро и 2200 кг бронз и нужните метали за изработването на близо 5000 отличия бяха налице още в края на 2019 година. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.