Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов най-сетне се ваксинира. За да дава личен пример. И с "Модерна" - за да е модерен.

Имунизацията бе предавана, разбира се, на живо в профила му във фейсбук, като не само Борисов трябваше да излъчи послание срещу антиваксърите, ами и бившият вицепремиер Томислав Дончев и бившите министри Младен Маринов и Делян Добрев, последният от които бе довел и децата си, които също имали желание да се ваксинират.

И така, Борисов отиде с листчето с информирано съгласие и заяви, че иска ваксина на "Модерна".

"Да съм модерен, затова "Модерна".

После чукна "на дърво" (на главата си) на въпроса на лекаря има ли алергии към нещо. Засега нямал. На въпроса за придружаващите заболявания, се похвали: "Не. Освен пет операции на коляното". "За ужас на враговете" нямал проблеми и със сърцето.

- В момента сте здрав, нямате оплаквания?

- Имам оплаквания от служебното правителство - продължи разговорът на медицинска тематика.

И така, бившият премиер подложи дясната ръка и докато му поставяха ваксината лекарят го предупреди да не извършва физическа активност в следващите 24 часа, както и че може да го боли на мястото на убождането, да се почувства отпаднал, да вдигне температура и прочее странични ефекти, широко известни. А Борисов го скастри - дошъл да агитира, а сега хората щели да се наплашат.

 

Припомняме, че в качесвото си на премиер Борисов не се ваксинира като личен пример още със старта на имунизационния процес у нас. Щял да изчака, да се ваксинират първо хората в най-голям риск и нужда, които трябваше да са възрастните. Но пък планът на кабинета му бе така измислен, че възрастните останаха назад - за сметка на всички останали, които желаеха, а до личните лекари, с които хората на възраст комуникират най-често за здравните си проблеми, стигаха много малко препарати, след дълго чакане на опашки.

Премиерът, който редовно ходеше сред хората без маска или с такава, смъкната под носа, все пак се разболя от коронавирус - в края на октомври миналата година. Прекара вируса у дома.

Сега ГЕРБ критикува работата на служебния кабинет по отношение на ваксинациите и по-точно на ниските темпове. И преди дни Борисов обяви, че щял да се ваксинира като личен пример. Въпреки че бившият здравен министър, сега депутат от партията - Костадин Ангелов, го предупредил, че тялото му щяло да се "бушува", защото все още имал много антитела.

"Личен пример" отказва да даде президентът Румен Радев. Който много назад във времето каза, че щял първо да направи информиран избор.

Коментари

....

И аз утре ще се ваксинирам. Едно интервю с Христо Иванов във в. "Капитал" ме накара по-сериозно да помисля по темата и реших. По-добре ваксина, отколкото притеснение от новия Делта щам (по принцип нямам много контакти, стоя си основно у дома, но мога дори при фризьорката да хвана короната, хипотетично).

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.