Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

На входа на ресторанта ще стои келнер и ще пуска само тези клиенти, които покажат своя  здравен пропуск. Той ще удостовевярява, че или са напълно ваксинирани срещу COVID-19, или че са прекарали болестта и имат имунитет.

По същия начин ще бъде организира достъпът до транспортни средства, театри, кина, изложения и панаири във Франция. Това предвижда нов закон, за който Сенатът даде окончателното си одобрение снощи.

Според него ваксинацията на медицинския персонал и хора от други професии, свързани с чести социални контакти, става задължителна. Неизпълнилите това задължение  няма бъдат уволнявани, но няма да получават заплати, докато го изпълнят.

Законодателите одобриха през изтеклата седмица мерките, предназначени да стимулират ваксинацията и да спрат четвърта вълна на коронавируса в страната въпреки протестите на несъгласните с тях.

Сенаторите гласуваха със 195 на 129 гласа, за да приемат закона; той беше одобрен със 156 гласа "за", 60 "против" и 14 въздържали се в Националното събрание, съобщи в ."Монд". Сега трябва да мине и през филтъра на Конституционния съвет, отбелязва  Франс прес, цитирана от БТА. Той трябва да се произнесе на 5 август, пише в. "Фигаро".

Очаква се разширеният здравен пропуск да влезе в сила в началото на август с оглед засиленото разпространение на коронавируса, свързано с варианта Делта, пише агенцията.

Междувременно френските власти полагат усилия да ускорят ваксинацията с надежда в понеделник - месец по-рано от планираното, инжектираните с първа доза да достигнат 40 милиона.

Близо 60 на сто от населението на Франция е получило вече поне една доза, сочат данни от снощи.

Така изпълнителната власт се опитва да изпревари четвърта епидемична вълна, от каквато учените и здравният министър Оливие Веран се опасяват, смятайки, че ще бъде "силна и с отражение върху болниците, което може би ще е много тежко в средата или края на август".

 
Същият вид пропуск неотдавна въведе и Италия.

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.