Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ отиде при президента Румен Радев с призив за възстановяване на демокрацията и нормалността.

"На тема диалог и възстановяване на нормалността в политика говорим от много време. Не сме спирали да призоваваме всички отговорни институции и партии за това. Възстановяването на демокрацията минава през диалога. Трудното сега е да започне истинският диалог за бъдещето на страната", заяви  Карадайъ на консултациите преди връчването на първия проучвателен мандат за съставяне на кабинет. 

От ДПС припомниха, че през 2017 г. са призовавали да се направи програма с ясни национални приоритети и да се търси широка подкрепа в НС около нея.

 

След консултациите при президента Карадайъ заяви, че има добра основа за диалог и може да се произведат ясни национални приоритети и програма за управление с ясни срокове. Безусловна подкрепа няма да дадем, уточни лидерът на ДПС, и каза, че условията им са възстановяване на нормалността и демокрацията. Той се обяви и за изработване на програма за ускорено икономическо развитие на страната. Демонтажът на порочния модел не може да се случи със същия модел, добави той.

Тогава на първия Консултативен съвет за национална сигурност, председателстван от Румен Радев, партията бе поискала да се определят националните приоритети на страната.

"За съжаление до днес това не се случи, но сега има вероятност да се осъществи. ДПС е гарант за сигурността, стабилността и демокрацията в нашата страна. Програмата на първо място, после персоналният състав", каза още Карадайъ по повод разговорите за бъдещ редовен кабинет с мандата на "Има такъв народ".