Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Преди седмица финансовото министерство, ръководено от служебния министър Асен Василев, представи ужасяващи данни. Данни, които ни показаха, че 40% от разходваните държавни пари през договори, са раздадени без обществени поръчки, а други цели 10% - с поръчки, но такива, в които има само по един участник. 

Става дума за любимите ни вече - инхаус поръчки, при които една държавна структура отдава милиарди на свое дъщерно дружество, което пък ги преразпределя на свои подизпълнители - непрозрачно и неефективно, поради простата причина, че няма нужния капацитет да се справи със задачата. 

Именно по тези теми разговаряме днес с Георги Клисурски - съветник в политическия кабинет на Асен Василев и един от хората, които лично участваха в изготвянето на презентацията, която показа как са разходвани парите ни. 

Говорим си за инхаус поръчките, за пороците в родния закон за обществени поръчки, за схемите и за възможните решения. 

Говорим си още и за състоянието на бюджета, за кризата, за въможностите в бъдещето, за децентрализацията на общините, за образованието и инвестициите. 

И още - какво ще ни донесе еврото и реалистично ли е да влезем в еврозоната до 2024 г.?

И най-вече за това - как един млад специалист, с дипломи от редица престижни университети на Запад, си представя България след 10 години и може ли страната ни да се нареди до богатите държави в родното ни европейско семейство? 

Всичко това, в новия 39-ти епизод на Z-Каст:

 

Можете да слушате Z-Каст в SpotifyGoogle PodcastsTuneInApple Podcasts.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.