Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Русия трябва да вземе мерки срещу киберпрестъпниците, действащи от нейна територия.

Това е поискал президентът на САЩ Джо Байдън в телефонен разговор с руския си колега Владимир Путин, съобщава АП, информира БТА.

САЩ си запазват правото "да защитят своя народ и жизненоважна инфраструктура", е заявил още Байдън, според изявление на Белия дом.

Разговорът се проведе по-малко от месец след срещата на двамата лидери в Женева, на която президентът на САЩ предупреди, че трябва да се сложи край на извършваните от територията на Русия кибератаки срещу американски предприятия и инфраструктурни обекти.

Миналия уикенд нова кибератака, целяща получаване на откуп, свързана с базираната в Русия хакерска група REvil, засегна над 1500 компании.

Байдън е подчертал необходимостта Русия да предприеме действия срещу групите, извършващи кибератаки с цел откуп, които действат на нейна територия. Той е добави, че е решен да се бори срещу заплахата, която представляват кибератаките с цел откуп.

"Президентът Байдън подчерта, че САЩ ще предприемат всички необходими действия, за да защитят своя народ и жизненоважната си инфраструктура срещу тази продължаваща заплаха", се казва в изявлението на Белия дом.

Разговорът между Путин и Байдън е продължил около час.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.