Мечка нападна жена тази сутрин в близост до Парка за танцуващи мечки в Белица. Пострадалата е настанена в болница. Тя е с множество наранявания и разкъсвания.

Инцидентът е станал рано тази сутрин. Жената, заедно с компания от още около 10-ина души, беряла гъби на 100-200 метра от парка. Внезапно била атакувана от животното. Нараняванията са по лявата част на тялото й. Благодарение на това, че не е била сама, виковете на хората прогонили мечката и бързо била извикана спешна помощ.

"Жената е в болницата в Разлог, в стабилно състояние е. Нападението е факт. Станало е от дива мечка край парка. В момента стотици хора идват в Белица, за да берат гъби. Хубаво е, че е имало повече хора, те са се развикали и са я спасили", заяви пред Нова тв кметът на Белица Радослав Ревански.

Зарази нападението е взето решение за затваряне на парка, докато районът не бъде обезопасен. Кметът обаче иска и отстрел на дивото животно. Предполага се, че става въпрос за 3-годишно мече.

Отстрел може да бъде разрешен от екоминистерството.

Паркът за реадаптация на танцуващи мечки се простира на 120 000 кв.м. Основна заслуга за изграждането му имат фондациите "Четири лапи" и "Бриджит Бардо" и Община Белица. Беше официално открит на 17 ноември 2000 г. и приюти около 30 танцуващи мечки не само от България, но и от Сърбия и Албания.