Апелативната комисия на Шотландската футболна асоциация отложи решението си за съдбата на национала Александър Тонев, което трябваше да бъде взето снощи.

През миналия месец футболистът на "Селтик" бе наказан за седем мача заради провокативно поведение и обидни думи от расистки характер по адрес на Шей Лоугън от "Абърдийн", но "детелините" обжалваха санкцията. 

Апелативната комисия заседава три часа вчера, но след това обяви, че окончателно решение по случая с Тонев не е взето и това ще стане в рамките на две седмици. В комисията имали нужда от още време за размисъл. Правата на българското крило принадлежат на "Астън Вила" и той играе под наем в "Селтик".

До обявяване на окончателното становище Тонев има право да излиза на терена. А снощното отлагане за пореден път потвърждава тезата, че липсват безспорни доказателства за вина на българина. Според анализатори на Острова, става въпрос за класически случай на думата на един човек срещу тази на друг. Твърди се, че никой от останалите футболисти на двата отбора не е чул Тонев да произнася расистки обиди.

Шей Лоугън. Снимка afc.co.uk

Шей Лоуган се беше оплакал на своя капитан в "Абърдийн", който пък съобщил на съдията. Последвал доклад до дисциплинарната комисия и наказанието за 7 мача. "Селтик" многократно декларира, че вярва в невинността на Александър Тонев.