Министър-председателят на Северна Македония Зоран Заев определи като "грешка" съобщението си в социалната мрежа "Туитър", в което коментира участието на националния отбор на страната в Европейското първенство по футбол, като пропусна да напише определението "северна" за Македония, отбелязва електронното издание на атинския ежедневник Kathimerini, цитиран от "Фокус".

"Понякога е нормално да се правят грешки, точно по отношение на Преспанското споразумение. Вярвам в Преспанското споразумение ... Аз съм първият, който го следва", заяви Заев.

Съгласно думите му, националният отбор включва "македонски играчи, албански играчи, бошняци и т.н. ... Те са македонци ... и представителство на Република Северна Македония“.

На двубоя между Северна Македония и Нидерландия, Заев написа в "Туитър":

"Днес от стадиона в Амстердам предлагам силната си подкрепа на македонския национален отбор по футбол".

Съобщението публикува истинска буря в Атина, а според съобщенията в знак на протест правителството на Гърция отложи с три месеца ратификацията на меморандума за сътрудничество със Северна Македония.

"Чакахме две години за тези споразумения. Можем да изчакаме още три месеца", коментира Заев и добави, че гражданите в двете страни искат меморандумите да останат в сила.