Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

С обвинение към Специализираната прокуратура "за пряка и груба намеса в предстоящите избори за народни представители и опит за сплашване на симпатизантите и избирателите на нашата коалиция; като действие, насочено срещу правата и свободите на българския народ, срещу българската Конституция, срещу българската политическа система и срещу България" - така от коалицията „Ляв съюз за чиста и свята република“ реагираха на съобщението от сутринта, че в съда е внесен обвинителния акт срещу лидера на една от партиите в нея Николай Малинов за шпионаж в полза на Русия. 

Държавното обвинение спомена само инициалите на настоящия председател на "Възраждане на отечеството" и бивш дългогодишен водач на "Движение Русофили", но е ясно, че става дума за него. Разследването е от 2019 г., а през февруари тази година адвокатът му бе поканен да се занознае с материалите по делото, откъдето бе ясно, че скоро предстои то да влезе в съдебна фаза.

От колиция „Ляв съюз за чиста и свята република“ декларират, че няма да се поддадат "на тази манипулативна репресия и опит за сплашване". 

"Заставаме редом до Николай Малинов в отстояването на неговите граждански права и очакваме компетентен, обективен и справедлив съдебен процес.", се казва още в позицията. 

Самият Малинов е кандидат за народен представител и на предстоящия вот на 11 юли. 

Обединението твърди още в емоционалния текст с реакция, че специализиранат прокуратура "показва, че е орган за специални и политически мотивирани поръчки, че обслужва мерзко и продажнически чужди на България интереси, което граничи с национална измяна, и че продава Родината ни, като я превръща в слуга и посмешище – без чест, без гордост, без достойнство". 

От самия Малинов все още няма коментар на развитието на събитията. 

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.