Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Три български момичета от едно семейство са се удавили във водите на река Рейн миналата седмица. Две от тях бяха обявени за изчезнали в деня на инцидента – 16 юни, а днес бе потвърдено, че са мъртви. Третото бе извадено от водите веднага, но не успяха да го съживят.

Момичетата са на 13,14 и 17 години. Те живеели със семейството си в квартал Марксло на град Дуисбург. На 16 юни отишли на плаж, влезли във водата, но преминаващ кораб направил силни вълни и децата внезапно изчезнали.

17-годишното момиче било извадено от други плажуващи, но починало въпреки опитите за съживяване. Според местните медии то се казва Ели и е братовчедка на другите две деца. Сестрите Жулиета и Гергина пък бяха издирвани от спасители, водолази и полиция дни наред.

Над 160 души претърсваха реката както с катери, така и с хеликоптери. В петък полицията обяви, че вече няма вероятност момичетата да са живи. Късно вчера пък холандската полиция откри телата на две момичета в холандската част на реката. Според описанието на дрехите и бижутата става дума именно за Жулиета и Гергина. Назначена е обаче и ДНК-експертиза, а резултатите ще са готови в края на седмицата.

Рейн е опасна за къпане, тъй като cкoрocттa нa вoдaтa нa реката на мoмeнти дocтигa 12 км/ч., a вълнитe oт прeминaвaщитe кoрaби прaвят плувaнeтo в рeкaтa рисковано дoри зa oпитни плувци.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.