Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Транссексуален спортист ще се състезава за първи път на Олимпийските игри, пишат световните агенции, цитирани от бТВ.

Лоръл Хъбард (43 г.) ще защитава цветовете на Нова Зеландия във вдигането на тежести за жени. Официалните лица в страната са избрали Хъбард като част от женския отбор по щанги за Токио 2020, след като наскоро промениха изискванията си за квалификация.

До 2013 г. Лоръл Хъбард се е състезавала на мъжки шампионати преди да разкрие, че е транссексуална. Според критици тя има неравностойно предимство (независимо, че покрива критериите), но според други това е крачка напред за Олимпийските игри.

Хъбард покри нормативите за участие като част от женския отбор, след като Олимпийският комитет на Нова Зеландия промени изискванията за наличие на тестостерон в кръвта. Тези изисквания - до 10 наномола на литър тестостерон - обаче са в пъти повече от нормалното количество тестостерон при жените.

„Благодарна съм и смирена пред добротата и подкрепата на всички в Нова Зеландия“, каза Хъбард по повод решението да се състезава като жена на най-високо равнище.

От комитета в Нова Зеландия заявиха, че ще я подкрепят безусловно. Хъбард ще вдига в категория до 87 кг. 

Коментари

i l's picture
i l
ivanll

???

Толкова ли не можаха да си направят 3та категория, ами съсипват женската категория. Ако това продължи така, скоро няма да има нито 1 жена в женската категория.

...

Няма да имат спорт, ако направят трета категория - транссексуалните са изключително малко.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.