Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Здравей Слави,

Поздравявам те, че те избраха за председател на парламентарната комисия по култура и медии.

Понеже те познавам от петте години, през които беше обикновен евродепутат и никой не протестираше срещу това, изведнъж се почувствах връзкар.

Като такъв искам да те помоля за нещо, докато интелектуалците не са те свалили. Не за мене е молбата ми, а за демокрацията.

Пак имам план как да спасим вестниците и мисля с твоя помощ да го изпълня.

Моля те да предложиш законопроект с един член:

Член 1. Забранява се четенето.

Не се щипѝ. Буден си и правилно си прочел.

Не бива да се забранява писането. Трябва да се забрани четенето.

С този едночленен акт ще постигнем най-малко три неща:
(а) Никой от Европа няма да може да ни каже, че имаме цензура. Журналистите ще пишат каквото си искат. Дупе да му е яко обаче, който ги чете.

(б) Народът ще почне да чете. Ако искаш хората да правят нещо с кеф, трябва да им го забраниш. Кръчмите ще опустеят. Бардаците – също. Държавата ще се напълни с нелегални читални. С входна такса. Така както сега има нелегални пушални заради забраната да се пуши в заведенията.

(в) Скочи ли търсенето, скачат и цените. Това ще убие вестниците на оная група. Защото от евтини боклуци ще станат скъпи боклуци. Единственият проблем е колко вестници ще останат, след като умрат вестниците на оная група.

Според мене – най-много два: един десен и един ляв. Ама то трябват ли ни повече?

П.П.: Добре е да има изключение от Член 1 за депутатите. Те трябва да четат вестници, за да се ориентират за общественото мнение. Освен това, както е тръгнало, в обозримото бъдеще, ако всеки депутат си купува вестник, редакциите ще почнат да продават целите си тиражи.

Ключови думи

Коментари

DogWoman

Поздравления за автора!

Както е тръгнало, няма да има грамотни депутати, които да четат.

Ранг

Браво!

Повърхностно остроумничене

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.