Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Комисията по юридически въпроси в Камарата на представителите на американския Конгрес започна разследване след информации, че журналисти и депутати са били шпионирани по времето на президента Доналд Тръмп, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Председателят на комисията Джери Надлър заяви, че е възможно да става дума за изолирани случаи на следене.

Той обаче допълни, че те пораждат сериозно безпокойство относно разделението на властите и спазването на конституцията. Надлър допълни, че Конгресът трябва да направи шпионирането на медиите или депутатите ако не невъзможно, то изключително трудно за министерството на правосъдието.

Според медии по време на президентството на Тръмп министерството на правосъдието тайно се сдобило с данни за телефонни разговори на репортери и е получило достъп до данни на няколко конгресмени от Демократическата партия. Надлър заяви, че това е било систематично усилие от страна на администрацията на Тръмп да вземе на прицел политическите й опоненти. По думите на Надлър трябва да бъде установено докъде се простира тази голяма злоупотреба с власт и на виновните да бъде потърсена отговорност.

Министърът на правосъдието Мерик Гарланд каза, че също е натоварил главния инспектор на ведомството с разследване на въпроса и изрази увереност, че то ще бъде независимo.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.