Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

В Германия вече има много региони, в които няма нито един нов случай на зараза с COVID-19. Това е причина и да се заговори вече за отмяна на задължението да се носят предпазни маски, като инциативата е одобрена и от самия здравен министър Йенс Шпан.

„При този спад на новозаразените трябва да променим някои неща, но поетапно. Като първа стъпка виждам като напълно реалистично отмяната на задължението да се носят маски навън на места, на които има струпвания. Това може да стане в районите с много нисък брой заболели.

По-нататък можем да отменим и маските в затворени помощения, но това зависи от развитието“, заяви Шпан.

Той обаче подчерта и че дори ида отпадне задължението за носене на маски, министерството ще продължи да ги препоръчва като мярка, увеличаваща сигурността.

От днес отпада задължението да се носят маски в Дания. 

Германски специалисти обаче предупреждават политиците да не превръщат мерките в тема от предизборната си кампания, а да съобразяват решенията си с реалната ситуация.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.