"Левски" разби "Монтана" с 4:0 в реванш от 1/8-финалите за Купата на България и продължава да таи надежди поне за един трофей този сезон. Втородивизионният тим удари "сините" с 2:0 в първия сблъсък, а преди това елиминира ЦСКА. Четвъртфиналите са напролет.

Антонио Аниете откри резултата от дузпа в 13-ата минута, отсъдена за игра с ръка на миналия през "Герена" Мирослав Антонов. Аймен Белаид удвои в 39-ата, а Валери Домовчийски в 66-ата направи резултата класически. Гостите доиграха мача с човек по-малко, след като юношата на "Левски" Асен Георгиев бе изгонен за втори жълт картон в 82-ата минута.

Точка на спора сложи Мигел Бедоя, който оформи крайния резултат малко преди края. Секунди преди това монтанци пропуснаха най-чистото си положение.

А в последните дни сапунката "Димитър Димитров треньор на "Левски" придоби пореден обрат. След като Херо се кълнеше, че каквото и да стане се връща в любимия си клуб на 15 декември, сега вече никак не е сигурен в това - заради тоталното безпаричие на "Герена".

По този повод Георги Иванов-Гонзо обяви следното:

"Димитър Димитров има претенции за играчи. В момента "Левски" не може да ги обещае. Идването му зависи от това дали ще можем да вземем 10 играчи. Ще имаме среща с Херо след края на първенството. Той е професионалист и е нормално да иска селекция. А сегашните футболисти имат договори с "Левски" и единственият проблем ще дойде, когато се натрупат две неизплатени заплати. Те обаче са достойни хора и усещат обичта на хората тук. Очаквам всеки момент Тодор Батков да стабилизира клуба, защото по този начин не можем да продължаваме. Ако не влезем в нормални параметри, всеки човек би се провалил."

Пред бургаски медии Херо каза в прав текст, че "не би си сложил главата в торбата", ако финансовото състояние на "Левски" не се промени. Той не искал да повтаря грешката от "Черноморец" (Бургас). Всичко щяло да се реши в дните около 15 декември.