Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

В последния ден от срещата си в английското графство Корнуол лидерите от Г-7 се договориха да възприемат по-твърда линия спрямо Китай, предаде ДПА, като се позова на проекта за заключителна декларация на групата.

В съответния пасаж от проекта световните сили се ангажират да противодействат на нелоялните търговски практики на Китай, нарушенията на човешките права и гоненията срещу опозицията в Хонконг. 

Групата ще отстоява своите ценности, като ще приканва Китай да спазва човешките права и основни свободи в автономната област Синцзян, както и правата и свободите на жителите на Хонконг съобразно китайско-британското споразумение за предаването на тази територия на Пекин, пише БТА.

Това е първият случай, когато ръководителите на седемте най-развити държави изразяват толкова категорично своята позиция към Пекин.

Същевременно в проектодокумента са подчертава съвместния интерес за сътрудничество с Китай по глобални проблеми като борбата с промените в климата и защитата на биоразнообразието.

Освен това седемте най-развити индустриални страни се споразумяха днес да увеличат приноса си във финансирането на действия, свързани с климата, и да изпълнят обещанието си за осигуряване на 100 милиарда долара годишно за подпомагане на по-бедните страни, предаде Ройтерс.

Г-7 призова също и други развити страни да се включат в усилието, допълва агенцията, позовавайки се на общо изявление след тридневната среща на върха на групата в Англия.

Отново потвърждаваме колективната цел на развитите страни заедно да осигуряваме по 100 млрд. долара годишно до 2025 г. от държавни и частни източници, в контекста на съдържателни действия и прозрачност, посочва групата.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.