Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

„В тези четири години всяко нещо в Министерството на отбраната, което може да предизвика обществен интерес или да събуди обществено съмнение, е проверявано.”

Това заяви днес Красимир Каракачанов в студиото на Нова тв.

„Това е така както по отношение на модернизацията на армията, така и на инфраструктурните проекти, на дрехите на армията, обувките – за всяко нещо, от което в годините преди мен е имало съмнения, че нещо се е случвало”, посочи още той (явно визирайки едно дело за дрехите на армията срещу Николай Ненчев, приклчило с оправдателна присъда, б.р.).

Лидерът на ВМРО и доскорошен вонен министър допълни:

„Както се казва - стотинката е била цепена на две, за да могат средствата, които към Министерството на отбраната все още са ограничени, да стигнат за максимум неща. Не се притеснявам и  имам доверие в професионализма на хората, с които четири години съм работил”.

Вчера в ефира на „Събуди се” ресорният министър Георги Панайотов обяви, че част от проверките, които той е разпоредил, са докладвани на прокуратурата и се чака нейното становище.

„В Министерството на отбраната се работи както по закон, така и по вътрешни правилници. Правилно служебният министър отбеляза, че е абсолютно законна практика, но трябваше да добави - когато става въпрос за критична инфраструктура и такава, която е със степен на секретност, да се ползва чл. 20 ал. 6 от Закона за обществените поръчки.

Истината е, че става въпрос за онези военни обекти, за които няма как да поканиш фирми от цял свят. При такива обекти, свързани с отбраната и националната сигурност, фирмите, които имат право да работят в тях, трябва да имат достъп до класифицирана информация”, заяви Красимир Каракачанов.

„В конкретните случай става въпрос за проектите за инфраструктурата на самолетите F16. Самите проекти за нея и контролът върху тях, се осъществяват както от Министерството на отбраната, а сертифицирането е от страна на САЩ. Абсолютно законно колегите, не само в моя мандат, но и в предишните, са ползвали именно този член”, каза още той.

По думите му самият той дори не знаел какво точно притеснява служебния министър.

„Той казва, че няма пазарно проучване. Има вътрешни правила, които не съм създал аз. Убеден съм, че колегите ги съблюдават стриктно. В тях е записано как може да бъде проведена тази процедура. Едно от нещата като препоръка е, че може да се направи пазарно проучване, но не е задължително”, коментира Каракачанов.

Коментари

МВРО

На тоз корумпиран шопар и продавач на български паспорти няма ли кой да му сцепи мазния задник?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.