Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Европейският съюз трябва да обсъди начини за справяне с несъгласието, включително гласуване с квалифицирано мнозинство по външната политика, заяви високопоставен служител на германската външна политика, след като Унгария блокира съвместно изявление на ЕС, критикуващо китайската политика в Хонконг, предаде Ройтерс.

Държавният секретар на германското външно министерство Мигел Бергер написа в Twitter в петък, че общата външна политика и политика на сигурност на ЕС няма да работи, ако е възможно да се блокират съвместни инициативи.

"Унгария отново блокира изявление на ЕС за Хонгконг. Преди три седмици беше за Близкия изток," написа той в петък. "Нуждаем се от сериозен дебат относно начините за справяне с несъгласието, включително гласуване с квалифицирано мнозинство."

Решенията си във външната политика, доколкото ги има, ЕС взема днес с общо съгласие, съгласно изискванията на своя договор. Промяната на начина на вземането им изисква той да бъде променен, което е трудна процедура.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.