Германия и Дания завършиха 1:1 в контрола преди стартиращото идния петък Евро 2020. 

Тимът на домакините поведе с гол на Флориан Нойхаус в 48-ата минута, а гостите изравниха чрез Юсуф Поулсен в 71-ата. Нойхайс най-вероятно ще премине в "Байерн" от "Борусия" (Мьонхенгладбах).

За първи път от близо три години за "маншафта" играха Матс Хумелс и Томас Мюлер. Те бяха върнати в състава от Йоахим Льов, след като той ги "пенсионира" преждевременно след Мондиал 2018.

Германия разочарова, но тимът беше без четирима основни футболисти, които получиха кратка почивка след финала на Шампионската лига. Липсваше и още възстановяващият се от COVID-19 Тони Кроос.

Световният шампион Франция разби Уелс с 3:0 с попадения на Килиан Мбапе, Антоан Гризман и Усман Дембеле. В 25-ата минута Неко Уилямс от "драконите" получи червен картон заради игра с ръка след намеса на ВАР.

И тук имаше завръщане - на Карим Бензема, който не бе обличал фланелката на "петлите" от близо шест години. Таранът изпълни дузпата за въпросната ситуация, но вратарят Дани Уорд изби.

Англия също спечели у дома - 1:0 срещу Австрия, а първи гол за "трите лъва" заби Бакайо Сака. Контузия получи Трент Александър-Арнолд и тя може да го извади от Европейското. 

В друга проверка Нидерландия и Шотландия стигнаха до 2:2, като Мемфис Депай изравни за "лалетата" в 89-ата. Гостите повеждаха на два пъти.

Воденият от Ивайло Петев тим на Босна и Херцеговина отново не успя да спечели - 0:0 срещу Черна гора.

Днес контролите продължават, като най-интересната противопоставя Белгия и Гърция. Вчера стана ясно, че Кевин де Бройне, който пострада на финала на Шампионската лига (счупен нос и рана на окото), ще пропусне първата среща на тима на Евро 2020. Това е оптимистичният вариант.