Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Френският президент Еманюел Макрон и Ангела Меркел призоваха днес САЩ и Дания да дадат обяснения за обвиненията в шпиониране на някои високопоставени лица, включително на германската канцлерка, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Ако информацията е точна, това не е приемливо между съюзници, а още по-малко между съюзници и европейски партньори", заяви Макрон след края на съвместното френско-германско правителствено заседание.

"Държа на доверието, което свързва европейци и американци и между нас няма място за подозрения", подчерта френският президент. "Затова очакваме пълна яснота. Поискахме нашите датски и американски партньори да предоставят цялата информация за тези разкрития и за случилото се и очакваме тези отговори", каза той.

Меркел подкрепи думите му.

"Мога само да се присъединя към думите на Еманюел Макрон", додаде Ангела Меркел.

Тя определи като окуражителен "факта, че датското правителство, включително министърът на отбраната, също много ясно показа какво мисли по въпроса. Това е добра основа не само за изясняване на фактите, но и за установяване на взаимоотношения на доверие", коментира Меркел.

Според разследване на датското обществено радио и телевизия, излъчено вчера вечерта от няколко европейски медии, САЩ са използвали датската подводна кабелна мрежа поне до 2014 г., за да подслушват хора от четири държави - Германия, Швеция, Норвегия и Франция. Разкритията се основават на поверителен доклад на датското военно разузнаване.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.