Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Възстановява се присъственото обучение за всички ученици от 5-и до 11-и клас.

Това ще стане при прилагане на всички въведени вече противоепидемични мерки в училищата, пропомня БНТ.

Освен дезинфекцията и носене на лични предпазни средства, контактите между отделните паралелки и класове трябва да се ограничават. Остава възможността при желание на родители децата им да продължат обучението си в електронна среда и след 31 май. Това става със заявление до директора на училището.

По преценка на директора към дистанционно обучение може да премине отделна паралелка, а при повишена заболеваемост - той може да предложи на регионалното управление на образованието и ресорния министър цялото училище да премине към обучение в електронна среда.

Това обаче трябва да е съгласувано с родителите, обществения съвет и педагогическия съвет на даденото училище. Разрешението се издава от министъра на образованието.

По данни на МОН всички ученици ще завършат в срок. Годината ще се удължи само за 300 училища, които в края на 2020 година са прекъснали обучение.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.