Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Новият британски собственик на "Левски" се е срещнал вчера с Управителния и Надзорния съвет на клуба. Това обяви във фейсбук Петър Ганев, член на НС и популярен икономист.

"Коментираха се бъдещите планове и най-важното за всички левскари – ясни гаранции за инвестиционните намерения и опазването на идентичността и традициите на клуба.

Крайното решение остава на Наско Сираков. То касае акциите, а не едно или друго решение на УС или НС. Разговорите ще продължат. Гледат се още и документи. Водещото не е колко дни броим до сделката, а да се вземе правилното решение", гласи още постът.

Тази информация съвпада с друга, вече обиколила социалните мрежи - че бизнесменът е бил на "Герена", разгледал е базата и музея. Според обявеното от Наско Сираков в понеделник, една от целите на англичанина е да построи нов стадион. Едно нещо е безспорно - инвеститорът е в България.

По информация на медии като "24 часа" и "Гонг" името на новия собственик е Джоузеф Диксън. Той бил приближен до кралското семейство на Кувейт.

Няма обаче информация за него. Със сигурност не е популярно име като останалите, спрягани за "Левски". Сред тях бе "Юнайтед груп", придобила неотдавна "Виваком" и "Нова телевизия", както и на милиардери от Албиона. 

Циркулира и снимка на Диксън - на хиподрум за конни надбягвания, от инстаграм. Той е свързван с фонда Fulcrum Sports Investment и с английския "Стейнс таун" от седмото ниво на футбола на Острова.

Футболист със същото име - личи и прилика от снимки, е бил на проби в ЦСКА през 2012 г. и е освободен от Стойчо Младенов. В юношеските си години е играл за "Манчестър Юнайтед".

Обявяване на сделката се очаква до края на следващата седмица. "Левски" не съобщава нищо официално.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.