Карнавал Габрово 2021 се случи отново, не напук на пандемията, а още по-шарен и динамичен заради нея. 

За да няма струпване на хора на едно място, организаторите раздвижиха габровци, събитията и емблематичните кукли из целия град.

За поредна година реалността на българската политика - и от отминали години, и най-актуалната - бе показана чрез оживелите карикатурни кукли на ключови политици. Те се разработват в карнавалната работилница на града от екип художници под ръководството на Драгомир Цанев.

Кадрите са на фотографката Росина Пенчева, която отразява карнавала за поредна година и става все по-известна и с другото си творчество - напълно заслужено.

Не бяха пропуснати политиците от първите години на прехода...
... особено тези от тях, които все още участват в играта, макар и в „почетна“ роля.

 

Разбира се, новите играчи бяха най-интересни за публиката.
Докато българските медии все още се чудят как да наричат „Отровното трио“, след като вече е дуо, габровци бързо оправиха математиката.
Някои, макар и останали извън последния парламент, все пак бяха представени с нови атрибути.

Бяха оценени и новите политици на европейската сцена като председателката на ЕК...
...а и „вечните“ играчи като Владимир Владимирович.
„Любими“ герои, които уж излизат от политиката, не бяха забравени... редом до будка с познат оранжев фон за липсващия надпис.

Габровци не спестиха кукла и за своята кметица - Таня Христова, която убедително спечели трети мандат през 2019 г. (и е на поста от 2011 г.) Личното отношение е видно по окичените грамоти и постижения на общината.