Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Не мога да пея, да свиря и да стихоплетствам. Моите таланти са другите. Ако Микеланджело беше меценат на Леонардо двамата щяха да са бояджии. Те са имали Борджиите и Медичите".

Това каза шефът на комисията по култура на Народното събрание Слави Бинев в своя първи публичени коментар за протестите срещу неговото назначение от страна на културните дейци.

Първа среща на Слави Бинев с журналистите, откакто е шеф на комисията по култура.

Бинев заяви, че ще подаде оставка, само ако тя му бъде поискана от лидера на НФСБ Валери Симеонов. Друг вариант бил зам.-министърът на отбраната Орхан Исмаилов и областният управител на София Веселин Пенев също се оттеглят. Двамата са от НПСД с лидер Корман Исмаилов и тяхното назначение предзвика гнева на Патриотичния фронт.

"Срещу тях също има критики, но те не идват от жълтите павета", заяви Бинев.

По повод факта, че е бил собственик на БИАД Бинев каза, че освен това заведение е направил и клубовете "Библиотека", "Империал", "Дали", където се е изпълнявала българска музика, различна от чалга.

Слави Бинев не се готви да пие "една студена вода". Той няма намерение да напуска новия си пост.

"Аз съм човек, който е правил пари от култура, от културен мениджмънт", заяви Бинев.

И многозначително допълни, че е чел и други книги, освен "Винету".

Бинев заяви, че не се е молил и не се е натискал за този пост, а неговото избиране било политическо решение.

"Исках да поема комисията по европейските въпроси. Беше логично. Малко са хората, които са били 7 години в европейските институции. Другите двама станаха вицепремиери (има предвид Меглена Кунева и Ивайло Калфин)", каза още Бинев.

Според него това, че не е станал шеф на комисията по европейските въпроси е "пилеене на човешки ресурс". Бинев изтъкна, че 7 години се е занимавал само и единствено със свободата на словото в България.

"Видях много хора да говорят за мен. Аз не ги познавам. Културното поведение изключва да  критикуваш някого, когото не познаваш. Културата може би го позволява".

Така Бинев коментира протестите на културни дейци срещу него. Все пак той каза, че е готов да се извини на БНТ за това, че преди време беше нахлул в сградата на телевизията недоволен от начина, по който го отразява.

Певицата Кристина Димитрова дойде в парламента, за да подкрепи избирането на Бинев за шеф на комисията по култура.

Бинев каза, че ще работи за осветляване на зависимостите и собствеността на медиите независимо дали ще бъде председател на комисията или не. После добави, че европейските пари трябва да стигат до културните дейци, което сега не се случва.

Бинев припомни, че е гласувал против избирането на Бойко Борисов за премиер, което също е аргумент в полза на това да бъде шеф на комисията по културата и медиите, защото е "добре за медийната среда".

Ключови думи

Коментари

Цицерон

Победиха ни....

Простотияяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяя до шия !!!!!!!!!!!!!

ОРАКУЛ

ДО СПЕЦИАЛИСТИТЕ КОИТО КОМЕНТИРАТ СЛЕД МЕН МАЛКА АНКЕТА ; КОИ СА ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ НА КОМИСИЯТА ЗА КУЛТУРА И МЕДИИ В МИНАЛИЯ И ПРЕДХОДНИЯ НА НЕГО ПАРЛАМЕНТ ЗАПОЧВАЙТЕ ИЗКАЗВАНИЯТА СИ С ТЕХНИТЕ ИМЕНА

Каквото повикало...

Хайде да видим фактите-Цветан Цветанов, който е държавен силовак и партиен организатор, предложи частния силовак Бинев за шеф на комисията по МЕДИИте и културата...Защо ли трябват борчески назначения в културата и медиите? #Кой и #Как?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.