Блокада спря движението по столичния бул. "Черни връх". БНР предаде, че хората протестират срещу незаконното подслушване по думите им и настояват да влязат в Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС).

Сред протестиращите е и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Тодор Стоянов.

Бул. „Черни връх“ бе блокиран около 15 ч., а блокада продължаваше и към 17 ч. Спрян е абсолютно всякакъв транспорт, в това число и трамвай 10, както и всички автобуси, които минават през района.

Към 16 ч на протеста се появи и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Тодор Стоянов.

Запитан от журналисти дали присъства в качеството си на протестиращ или в качеството си на заместник-министър, каза:

„Благодаря най-накрая, че на площада се появиха микрофони. Защото на 116-ия ден всички вие, които в момента държите микрофони и снимате, изчезнахте. И ако искате да проведем някакъв разговор, първо бих ви запитал къде бяхте цяла зима.

Хора, елате и защитете крехката демокрация, която беше извоювана на 4 април. Елате, ние сме тук и ви чакаме“ (интересно е, че според справка  в сайта на МРРБ самият Стоянов е възпитаник на Академията на МВР в Симеоново, б.р.).

На място се виждат Дионисий и познатите тениски "Системата ни убива".

Полицейското присъствие в района на протеста продължава да бъде засилено. Протестиращите продължават да искат на място да дойдат разследващи полицаи от МВР или самият вътрешен министър Бойко Рашков, които да им помогнат, за да влязат в ДАНС, където според тях се крият доказателства за незаконните подслушвания.

Ето какво казва пред БНР един от организаторите на протеста Росен Миленов, който се представя като бивш служител на ДАНС:

„Исканията са три - влизане от служители, разследващи полицаи на МВР, изземване на сървърите, запечатване на служебните каси. 30 години тук се събират така наречените икономически досиета и политически на прехода, с които се управлява държавата“.

„Подменя се вотът на гражданите. Разследващи полицаи, ние ще ги придружаваме, за да има прозрачност.

Чакаме полицията. И, ако имат желание, правозащитните органи да влязат, за да предотвратят националните предателства.

Тук, ви казвам, е фабрика за създаване, съхраняване, използване по най-груб начин на компромати, с които се подменя вота на гражданите. Ние назначаваме зависими хора, които с тези компромати ги управляват“, каза още Росен Миленков.