Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Сексуалните услуги отново са разрешение в Берлин, след като броят на новозаразените с COVID-19 продължи да спада за поредна седмица там и сенатът започна да разхлабва противоепидемичните мерки.

В указанията за отпадналите мерки пише:

„Сексуалните услуги без полов контакт отново се разрешават. Те могат да се провеждат само с концепции за хигиена, предварително записан час и негативен тест.“

Положението на проституиращите в Германия се е влошило драстично заради пандемията, предупредиха организации, занимаващи се със защита на работниците в този сектор. Заради болестта клиентите намалели и се наложило цените да паднат. Стотици проститутки, които са на улицата, за да изкарват прехраната си, са изпаднали в дълбока бедност. Най-тежко е положението на бездомните, наркозависимите и чужденките, посочват от организацията „Тер де фам“. 

Заради забраните проституцията се е оттеглила от улицата и бордеите и е практикувана нелегално в частни жилища. Това поставя труженичките в тази професия в още по-голяма зависимост и опасност, предупреждават социални работници. 

Евангелската църква в Германия също предупреди, че проститутките са на ръба на оцеляването и настоя да се направи кръгла маса на правителствено ниво, за да се решат най-належащите проблеми на работещите в този сектор.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.