Досегашният зам.шеф на СДВР Антон Златанов става и негов нов директор.

Това заявиха източници на Клуб Z, а по-късно и МВР потвърди официално.

По-рано днес служебният министър Бойко Рашков обяви, че освобождава и Георги Хаджиев - шефа на столичната полиция, назначен още от министър Младен Маринов, който заемаше поста през цялото време на летните протести срещу правителството и Иван Гешев, както - между другото - и при масовите мероприятия около избора на главен прокурор през 2019 г.

Интересно е, че именно Златанов е може би най-разпознаваемият експерт по охрана на масови мероприятия. Той е бивш началник сектор "Масови мероприятия" в дирекцията, бивш заместник-началник отдел "Охранителна полиция", зам.-директор от 13.05.2015 г. (бившият директор на СДВР, а после - главен секретар и министър Младен Маринов също бе експерт не по криминална, а по охранителна дейност, б.р.).

Златанов често даваше брифинги - понякога среднощни, по време на летните протести през 2020 г. Той търпеше критики, че полицията не се е намесила достатъчно интензивно по време на спречкването на столичанка с автомобил и протестиращи на бул. "Ситняково".

Не на последно място - Златанов е сочен като човекът, който най-добре познава агитките в София.

Със заповед на министър Бойко Рашков от днес за директор на СДВР е назначен старши комисар Антон Златанов. Той бе представен пред състава от заместник-министър Енчо Мирчев. На срещата присъства и и.д. главният секретар на МВР гл.комисар Стоян Темелакиев, написаха от МВР.

Също днес с поста си се разделя и директорът на ОДМВР София -област Николай Спасов. Постът там ще бъде зает от досегашния му заместник Юри Николов, казват източници на Клуб Z.