Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Германия успя да пречупи третата вълна на пандемията и за първи път днес отбеляза рекорден спад на новозаразените. Толкова нисък техният брой не е бил от 2 март насам. 

4209 души са се заразили с Covid-19 през последното денонощие, а броят на заразените в рамките на седем дни на 100 000 души население падна трайно под 100 и е 79,5. Това съобщи днес институтът „Роберт Кох“. Заради намаляването на заразените повечето провинции обещават от утре постепенно смекчаване на мерките срещу пандемията. Заведенията имат право да отворят външните си градини, а посетителите задължително трябва да показват негативен тест. Същото е условието и за посещение на музеи, което също се разрешава от утре. Въпреки студената пролет и лошото време от утре право да отворят имат и градските външни басейни. Условието за посещение и това лято ще е да се резервират два до три часа престой предварително.  

След 7 юни отпада и приоритизирането при ваксинациите и вече всеки, който има желание, ще има право да се ваксинира. Германия навакса темпото на ваксинации през последните седмици, като с помощта на домашните лекари успя да започне да ваксинира по около 1 милион души дневно.

Въпреки отпадането на приотиризирането ваксинирането на всички желаещи ще отнеме време, но до август всеки трябва да е получил поне една доза ваксина. За това ще помогнат и доставките на ваксината на Янсен, от която е нужна само една доза за пълна ваксинация. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.