Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Южноафриканските власти дадоха тежки присъди на български граждани за организирането на контрабанда на кокаин, предаде БГНЕС.

Мъжете, идентифицирани от прокурорите като Марио Радославов Васев, Асен Георгиев и Атанас Михайлов Биков, бяха арестувани по време на акция за залавяне на наркотици, пренасяни с товарен самолет Windward на 1 март. Южноафриканската полиция е следила контрабандистите в няколко пристанища.

След прехвърляне на дрогата през няколко кораба в края на февруари, разследващите заловиха престъпниците с пратка от 973 блока кокаин и над 1 милион долара в брой. Стойността на конфискуваната дрога на едро на южноафриканския пазар се оценява на 41 милиона долара, което го прави второто по големина изземване на кокаин в страната. Корабът е задържан, заедно с още двама заподозрени в контрабанда.

Само за два месеца южноафриканските прокурори осъдиха заподозрените ръководители на контрабандната мрежа Васев, Георгиев и Биков за незаконно влизане в Южна Африка и търговия с наркотици. След като отчитат прекараното в ареста време първите двама получиха съответно 12 и 13 години затвор (освен ако не бъдат осъдени по-късно за ново престъпление).

На тримата е отнето имущество, свързано с контрабандните им дейности, включително луксозни автомобили, закупени в Южна Африка.

Шестимата мианмарци от екипажа на задържания кораб и още един български гражданин бяха освободени. В ход е разследване за връзките и мрежата за разпространение на дрогата на контрабандистите.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.