Принц Хари отново разкритикува британското кралско семейство и в частност баща си принц Чарлз по време на интервю за подкаст, посветен на грижата за психичното здраве, предаде "Дейли мейл".

Хари обяви, че се е преместил в Калифорния със семейството си, за да "прекъсне цикъла на болка", която изпитвал като представител на фамилията Уиндзор и трябвало да "променя това за собствените ми деца" и да им даде шанс за нормален живот.

Той призна, че е възнамерявал да напусне семейството още в началото на 20-те си години заради това, "което причини на майка ми". По думите му Меган Маркъл го е насърчила да ходи на терапия.

Хари предполага, че принц Чарлз е "страдал" заради възпитанието на кралицата и принц Филип, а след това принцът на Уелс се "отнасяше с мен така, както са се отнасяли с него" и нарече това "генетична болка".

"Не мисля, че трябва да сочим с пръст или да обвиняваме някого, но със сигурност, когато става въпрос за родителство, ако съм изпитвал някаква форма на болка или страдание поради болката или страданието, които може би са претърпели баща ми или родителите ми. Ще се погрижа да прекъсна този цикъл, за да не предам болката на моите деца".

Той определи живота в кралското семейство като "смесица между филма "Шоуто на Труман" и "зоопарк".

Херцогът обясни бурния си живот през младежките години като последици от "травма в детството".

Това е нова атака от страна на Хари към семейството му, след като преди два месеца в интервю за Опра Уинфри той и Меган обвиниха кралското семейство в расизъм спрямо 2-годишния им син Арчи.