Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

БНТ първа реагира на избирането на Слави Бинев за председател на парламентарната Комисия по култура и медии. БНР се присъедини към декларацията. Екипът на Младежкия театър разпространи още по-остра позиция, в която определи избора като гавра, унижение и подигравка. Възмущението на знакови лица на българската култура обикаля от дни социалните мрежи. Културата обаче оставям на хората на културата, те си имат да внимават и за министър-слънце. Ще се огранича до медиите:

Слави Бинев бил чалгаджия

Той наложил и развил жанра „нощен клуб с полугола певачка върху масата“. Нямам щастието да съм бил клиент на някое от тези заведения, но все пак живея в България и съм чувал достатъчно. Такъв бил. А не са ли медиите тези, които продължиха славибиневото дело и го изведоха до нови висоти? Остана ли т.нар. публицистично предаване в национален ефир, което да не редува в студиото си политик, чалга певица и някой, който си е удължил пениса?

От какви точно позиции голяма част от хората в медиите се правят на възмутени от избора на Слави Бинев, след като всекидневно запознават широките народни маси с новите джанти на едната, с бившия спонсор на другата или със спукания силикон на третата. Да, това са същите момичета само с по едно име, които ви гледат от афишите пред заведенията на Слави Бинев. Кръгът просто се затвори.

Слави Бинев не уважавал медиите

Всички помним как нападна БНТ, защото не му били показали нещо си. Помним и как разходи Мишо Шамара из Европейския парламент, за да демонстрира как свободата в България била потисната. Фактът, че бе избрал точно това момче за представител на потъпкания свободен дух, говори достатъчно.

Ами ние? Колко от нас уважават медиите и изначалното им призвание да служат само на своята публика? Да защитават обществения интерес, да казват само истината, да не злоупотребяват с властта си. А?

Каква част от медиите са отворили широко усти за държавните пари и захвърлят настрана истина, етика и отговорност, само и само онези на власт да са доволни? Каква част от медиите се превърнаха в бухалки, които размазват лицата на всеки неудобен за собственика си – и в бизнеса, и в политиката, и в медиите? И всъщност кой уважава по-малко медиите – Слави Бинев или работещите в медиите? Не бих бързал с отговора.

Слави Бинев имал минало

Е, сега пък. Ако медиите още преди повече от 10 години признаха правото на един мъж с минало да се превърне в политик, ще трябва да признаят и на всички останали, които поискат да се превърнат в политици или архонти.

Изборът на г-н Бинев е скандален. И участието на осъдения на първа инстанция Цветан Цветанов в Комисията за контрол над специалните разузнавателни средства е скандално. И много други неща са скандални и най-смислената реакция на обществото е да не се примирява.

Ако някъде се прави списък на журналистите, които искат оттеглянето на Слави Бинев от председателското място в Комисията по култура и медии, включете ме и мен. Въпреки че вероятно ще попадна в компанията на много „колеги“, с които отдавна не работим едно и също. Защото, за съжаление, позволихме повечето български медии да се превърнат в нещо, на което най-много му отива точно такъв председател.

Ключови думи

Коментари

x3mr666

Много точно написано!

IP

От 25 години съм бесен на журналистите, сега ще замълча от уважение към казаното от журналиста Бедров.

Ivan 25

Браво за статията!

читател

А сега поставете до Слави Бинев и Вежди Рашидов. Е? Как ви се вижда и струва това, страхотен тандем, нали? Бог да пази културата на България.

Христо Б.

Аз пък не харесвам написаното от Бедров, по-точно не харесвам позицията му.Народът го е казал - и тако,и вако. Точно това прави Иван - компромис - да смекчи скандалния избор. И тъй като се съмнява в чистоплътността на колегите си,аз пък се съмнявам,че аморфната му позиция е резълтат най-вероятно от някаква обвързаност със Слави Бинев Кажи си Иване, не го уфлянквай.

нещо не си разбрал, това не е компромис, не е аморфна позиция. Прочети още веднъж статията!

Александър Морфов

Режисьорът Александър Морфов направи скалпелен анализ в ефира на Нова телевизия и остави Ана Цолова и Виктор Николаев като попикани, мълчащи гузно. Морфов коментира избора на Слави Бинев за председател на парламентарната комисия по медии и култура. „И най-простата диктатура винаги е започвала с унищожаването на своята интелигенция. Не е важен Слави Бинев, вижте, кой е начело на държавата и управлението. Бойко Борисов, за който доклади на американското посолство написаха, че е мутра, има отношение към амфетамините, незаконни фабрики за цигари… Борисов и Бинев са в една линия и това е страшното. За простите Борисов може да е Крали Марко, но за интелигентните хора няма нужда даже да слушаш какво говори Бойко Борисов, достатъчно е само да го погледнеш. Целта е народа да бъде опростачен и манипулиран. И сега да излезем да свалим Бойко Борисов от власт и тези, които управляват, пак ще го изберат, защото опростачването е целта на тези хора, да доведат народа до опростачване и липса на всякаква култура”, каза още Морфов. Той горчиво констатира и че никой не е реагирал моментално след избора на Слави Бинев: „Сега ще почнат някакви гимнастики, всичките ще се изказват, ще въртят игри. Никой обаче не реагира на момента след този избор. Превърнали сме се в маса, лесна за манипулиране“.

luka

Навремето Бинев е платил да го направят архонт; после плати на Сидеров да го направи евродепутат, после - на Симеонов да го направи депутат. Той има свои качества, доктор там по нещо, не е прост , мрази ББ и не го крие, но вече да оглавява тази комисия - е прекалено... А на Морфов - !!!!!!!!!!!!! Браво!

Бедров, а медията, в която работиш, къде я поставяш? В кюпа със заслужаващите Бинев, или и тоя път сте света вода ненапита?

Развеселен

много прав е Иван Бедров!

Иван Бедров просто не разбира. Не му обяснявайте, няма смисъл. Авторът е далеч от Истината.

Браво! Както винаги, точно в целта! Благодаря на автора и на сайта, че ви има, че има нещо смислено да прочета в българските медии!

ОРАКУЛ

КОЙ РОПТАЕ СРЕЩУ БИНЕВ- ОНЕЗИ КОИТО НАРИЧАТ СЕБЕ СИ АРТИСТИ НО СИ ИЗБРАХА ЕДНА ПИЯНА МОТИКА ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ И ОНЕЗИ ДРУГИТЕ КУЛТУРНИ ДЕЙЦИ КОИТО НА МАЛКА РАКИИКА ИЗХОКАХА НО ПРЕД ОГЛЕДАЛОТО МУЛТАКА С ЧЕРВЕНИЯ НО НЕ ПО РОЖДЕНИЕ НОС ЗА МИНИСТЪР ИЛИ МОЖЕ БИ ОНЕЗИ ОБЕКТИВНИ И НЕЗАВИСИМИ МЕДИИ КОИТО ПРЕЗ 2013 ГОД БЯХА НА 87 МЯСТО ПО НЕЗАВИСИМОСТ А ТАЗИ ГОДИНА СА НА 100-тно ВСИЧКИ ОНЕЗИ СМЕЛИ КУЛТУРТЛЕГЕРИ КОИТО ПИКАЯТ СМЕЛО СРЕЩУ БОЙКО БОРИСОВ НО БЕЗ ДА СИ РАЗКОПЧАВАТ ДЮКЯНА ДА БИНЕВ МОЖЕ БИ НЕ Е ЗА ТАМ АМА ЗА МОМЕНТА ПРИ ТОВА ГНЕЗДО ЗМИИ Е НЕОБХОДИМ ЧОВЕК КОЙТО ПОНИ МОЖЕ ДА БОРАВИ С ЧАТАЛ

Много вярно е всичко, което е казано за медиите, за съжаление. Те имат много голяма вина за сегашния културен и нравствен упадък в обществото. Това трябва да се признае и да не си кривим душите.

Аспарух Танков

Ако една мутра може да е на чело на държавата, при това години наред обгрижвана от журналистическата гилдия, то защо друга мутра(не зная/допускам че може да е научила някакъв поне говорим западен език след толкова престой в Брюксел)да не може да оглави комисията по култура в парламента ? Всъщност, дали щеше да направи някому впечатление, ако архонта беше оглавил комисията за спорта, комуникациите, транспорта, или туризма? Този, човек е трябвало да бъде показван като пионер на стилът с заведения където голо маце се качва на масата ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ, а не сега когато вече плува в свои води сред останалите мутри в храма на нашето законодателство !!!

Сия

Тъжното е, че кучетата като Александър Морфов, Копринка Червенкова, Иван Бедров си лаят, а богато натовареният керван на Вежди Рашидов, Слави Бинев и Бойко Борисов си върви. Обнадеждаващото е, че чрез личната си позиция Морфов, Червенкова и Бедров стават изразители на обществени настроения, колкото и блюдолизците на властта да се опитват да ги представят като ексцентрици и егоцентрици. Полупълна ли е чашата или полупразна?

Как така сложи Бедров до Морфов?

Страхил Септемврийски

Не ни е виновен Слави Бинев, не са ни виновни политиците, нито американците, а най-малко са ни виновни марсианците! Каквато ни е културата, такъв ни е и председателя ѝ. Каквито са ни медийте, такива и онези, които отговарят за тях. Демографската криза ще доведе до още по-голямо профанизиране на културата, която е обречена да изчезне. Спомнете си часовете по история в които учехме, че една човешка популация се определя по нейните културни отличия. Не случайно говорим за азиатска култура, северо-американска култура, култура на древните елини, римнляни или ацтеки. Винаги присъства термина "култура". Е, при нас тя е на изчезане както е обречена на изчезване и нацията ни. Нека да завърша с мисъл на Радой: "Не ме е страх от министъра на културата. Страх ме е от културата на министъра!"

Питащият

Не е луд който изяжда зелника, а който му го дава .Нали така Ние нямаме "Елит". Нито политически, нито икономически , нито духовен, интелектуален... Просто сме народ от простаци и нагаждачи и медиите ни са такива и всичката ни работа е българска работа. Ако имахме достойнство, да сме ги разкарали, но сме кротки като овце. Когато ОДС ни измами и не направи нищо срещу грабежа , а се включиха както могат, тръгнахме след новият морал на мадридския тарикат. И той ни разочарова , но ни извадиха нов спасител, въпросната мутра станала политик. С този цирк на вадене на мюрета се приключи с клоунът Бареков. И ако сега има избори или напролет , просто няма вече за кого да гласуваме. Дори да има свестни , те нямат пари и влияние да се покажат в медиите. У нас свестните ще ги сметнат или за скучни или за луди.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.