Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Военната хунта в Мианма обяви паралелното Правителство на националното единство (ПНЕ), формирано от противници на извършения от нея на 1 февруари военен преврат, за терористична организация, предаде ДПА, цитирана от БТА.

ПНЕ включва членове на сваления от власт, демократично избран цивилен кабинет на Аун Сан Су Чжи, депутати и лидери на протестното движение срещу военния преврат. Хунта обвини паралелното правителство, че подстрекава хората към тероризъм.

Протестите в Мианма продължават, въпреки заплахите срещу демонстрантите от страна на управляващите военни.

По данни на активисти от началото на протестите в страната са били убити най-малко 774 човека, а над 4800 са били задържани, отбелязва ДПА.
Хунтата междувременно одобри нови инвестиции в проекти на стойност близо 2,8 милиарда долара, предаде Ройтерс.

Зелената светлина за 15 проекта е била дадена в петък от Инвестиционната комисия на Мианма, се посочва в изявление на сайта на Дирекцията за инвестиции и управление на компании.

Сред тях е електрическа централа на втечнен природен газ, чието изграждане ще струва 2,5 милиарда долара.

Новината дойде в момент, когато голяма част от икономиката на Мианма е парализирана от протести и стачки след военния преврат на 1 февруари, отбелязва Ройтерс. Международната рейтингова агенция Фич (Fitch) прогнозира свиване на икономиката на страната с 20 процента тази година.

Освен газовата електрическа централа, която ще произвежда ток за нуждите на страната, останалите одобрени проекти са в областта на животновъдството, промишлеността и услугите.

Инвестиционната агенция не даде подробности за компаниите, които ще участват в проектите, включително от кои държави са те.

Най-големите инвеститори в Мианма през последните години са Китай, Сингапур и Тайланд, макар че по-голяма част от инвестициите от Сингапур идват през трети страни, отбелязва Ройтерс.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.