ЦСКА-София би Арда с 1:0 в първи мач от челната шестица във втората фаза на шампионата. Защитникът Юрген Матей реализира с глава в 88-ата минута - двубоят вървеше към равенство, което щеше да е четвърто поредно между двата отбора (трето само този сезон).

И двата тима със сигурност са имали едно наум за финала за Купата на България на 19 май, в който отново ще бъдат съперници.

Двубоят тази вечер ще влезе в историята с друго - той е първият, в който се прилагаше Видеоасистент рефер (ВАР). И имаше ситуация за разглеждане - за дузпа за ЦСКА-София след почивката. Асистентите на главния съдия Станимир Тренчев прецениха, че няма такава.

Срещата бе равностойна, а "Арда" имаше достатъчно ситуации, за да поведе в резултата.

През първото полувреме нямаше удари в двата врати, а атаките на гостите бяха малко по-опасни.

След почивката Тибо Вион пробва Иван Караджов с далечен удар. Малко след това Бисмарк Чарлс бе изнеден на чиста позиция отляво и шутира, но слабо и Караджов отново се намеси.

Последваха ситуации за "Арда" на контраатаки. При най-чистата от тях - и въобще и за двата отбора, Емил Мартинов засече центрирана топка с глава, а Густаво Бусато прояви страхотен рефлекс и изби. След това той пробва и шут, профучал над гредата. Тонислав Йорданов пък опита късмета си от свободен удар.

В 75-ата минута се стигна до единоборството на Брадли Мазику със защитници на "Арда", което дълго бе разглеждано от ВАР.

Мачът вървеше към равенство, когато Амос Юга центрира на Матей и от трудна позиция той простреля Караджов. 

По-рано днес се играха два мача между последните четири отбора. "Ботев" (Враца) би "Етър" с 2:0 у дома, а "Славия" и "Монтана" направиха 1:1. Заради решението на БФС да прави промени във формата и да увеличи отборите в елита от следващия сезон на 26, не е ясно за какво точно се борят тези тимове. Може да се окаже, че е за нищо. Очаква се все пак последният да играе бараж с третия във Втора лига.

Голям е казусът и с ЦСКА 1948, в който пламна COVID-19. Утрешният двубой на тима с "Локомотив" (Пловдив) е отложен, а се очаква това да стане и за мача с ЦСКА-София в петък. Вероятно ще има и трети. При това положение най-вероятно ще се прекроява програмата.

Заради Евро 2020 и указанията на УЕФА първенството трябва да е приключило до края на месец май.